نشست کتابخوان مجازی چلمین سالگرد هفته دفاع مقدس

ساخت وبلاگ

برگزاری نشست کتابخوانی مجازی با معرفی کتاب «پایی که جا ماند» نوشته سید ناصر حسینی توسط سید نبی الله تقوی پور:

معرفی کتاب پایی که جا ماند،سید ناصر حسینی،ناشر: سوره مهر
کتاب پایی که جا ماند از کتابهای پر مخاطب و تاثیرگذار در حوزه دفاع مقدس و دوران اسارت رزمندگان جنگ تحمیلی می باشد که در 15 فصل نوشته شده است ونویسنده این کتاب را به گروهبان بعثی به نام ولید فرحان سرنگهبان اردوگاه 16 تکریت -که بیشترین شکنجه ها توسط او به ایشان تحمیل گزدیده- تقدیم نموده است.
در این کتاب خاطرات و یادداشتهای روزانه(808 روز) و پر از محنت و شکنجه سید ناصر حسینی از زمان اسارت در جزیره مجنون تا زمان آزادی یعنی شهریور سال 1369 که در عصای خود و با کدهای ویژه ای جاگذاری کرده بود ، نوشته شده است.
مقام معظم رهبری نیز تقریظی به این شرح بر کتاب نوشته و دستور ترجمه آن به زبانهای عربی و انگلیسی را دادند که با خط زیبا ی ایشان و در پشت کتاب درج گردیده است:
بسمه تعالی
تاکنون هیچ کتابی نخوانده و هیچ سخنی نشنیده‌ام که صحنه‌های اسارت مردان ما در چنگال نامردمان بعثی عراق را، آنچنان که در این کتاب است به تصویر کشیده باشد. این یک روایت استثنایی از حوادث تکان دهنده‌ای است که از سویی صبر و پایداری و عظمت روحی جوانمردان ما را، و از سویی دیگر پستی و خباثت و قساوت نظامیان و گماشتگان صدام را، جزء به جزء و کلمه به کلمه در برابر چشم و دل خواننده می گذارد و او را مبهوت می کند. احساس خواننده از یک سو شگفتی و تحسین و احساس عزت است، و از سویی دیگر غم و خشم و نفرت. … درود و سلام به خانواده‌های مجاهد و مقاوم حسینی.

کتاب «دا خاطرات سیده زهرا حسینی» توسط سر کارخانم مهناز استیک:

معرفی کتاب «دا: خاطرات سیده زهرا حسینی»، به اهتمام سیده زهره حسینی، از انتشارات سوره مهر
کتاب دا ، خاطرات سیده زهرا حسینی از جنگ تحمیلی و اوضاع خرمشهر در روزهای آغازین جنگ است، دختری ۱۷ساله که با شروع جنگ در روز اول مهر سال ۱۳۵۹زندگی اش دگرگون می شود. روایتی باور پذیر، با فضاسازی بینظیر،  به گونه ای که خواننده خودش را در خیابانهای شهر خرمشهر می بیند و البته حافظه فوق العاده خانم حسینی!
شاید لحظه وداع او با برادرش غمبارترین قسمت کتاب باشد. این قسمت زندگی لحظه های ناب و هیجان انگیزی است که او با خود به همراه دارد.
این کتاب ، شرح کلی از طول مدت جنگ و وضعیت جنگ زدگان در شهرهای مختلف نیز ارائه می دهد.
کتاب شامل سه قسمت است:
قسمت اول کتاب، سالهای ابتدایی زندگی خانم حسینی در عراق و مهاجرت اجباری خانواده وی تحت فشار رژیم بعث را روایت می کند.
قسمت دوم کتاب، به شرح فعالیت های حسینی در جریان جنگ ایران و عراق پرداخته است.
و قسمت سوم کتاب در مورد زندگی شخصی و ماجرای ازدواج وی است.

این کتاب در کتابخانه های عمومی شهرستان کهگیلویه موجود است.

کتاب «جشن حنابندان» نوشته محمد حسین قدمی توسط سرکار خانم زینب سپیدنام:

معرفی کتاب «جشن حنابندان»، محمدحسین قدمی، نشر سوره مهر
حوزه کار یک گزارشگر همیشه یک محیط امن نیست او گاهی ناچار است برای تهیه یک گزارش پای خود را به عمق حوادث خطرناک بکشاند که گزارشگری برای جنگ از همین دست است.
انگیزه نوشتن این کتاب:
هرگاه از نزدیک، شگفت ترین حماسه های ایثار را در جبهه ها می دیدم، از اینکه این همه خلوص به سینه فراخ تاریخ نمی آید و در پشت خاکریز ها باقی می ماند، احساس گناه می کردم. چرا که حفاظت از گنجینه های جنگ را واجب می دانستم و ثبت ارزش های آن را تکلیف. لذا مصمم شدم صلاح قلم و دوربین را توأمان به خط مقدم زندگی برده مرام جان برکفان خط امام را به تصویر بکشم... .
همه بدبختی جوامع بشری در نداشتن و نشناختن الگو و اسوه های حقیقی زندگی است. به قول حضرت امام«قدس سره»، «جنگ ما بر سر مکتب است؛» اصلا ما می جنگیدم تا جنگی نباشد.
 محتوای اصلی کتاب:
جشن حنابندان شامل ۲ گزارش از خاطرات دو عملیات کربلای ۵ و بیت المقدس ۴ در مناطق جنوب و غرب کشور است. گزارش اول کتاب، در طول عملیات کربلای ۵ نوشته و جمع آوری شده و گزارش دوم آن که مربوط به عملیات بیت المقدس ۴ و در مناطق غربی کشور و بخشی از خاک عراق است... .

کتاب «قصه دلبری» شهید محمد حسین محمد خانی به روایت همسر شهید توسط حسین سپیدنامه:

معرفی کتاب «قصه دلبری: شهید محمدحسین محمدخانی به روایت مرجان درعلی همسر شهید،  از انتشارات روایت فتح.
 توسط حسین سپیدنامه، دانشجوی دکترای باستان شناسی عضو کتابخانه فرهنگ دهدشت
در واقع این کتاب روایت عاشقانه ۵ سال زندگی مشترک با شهید محمدخانی است. روایتی صریح، امروزی، دقیق و داستانی از زبان همسر شهید که موجب شده طیف بسیاری از مخاطبان با آن ارتباط ویژه‌ای برقرار کنند و خیلی زود «قصه دلبری» زبان به زبان توصیه شود.
شهید مدافع حرم محمدحسین محمدخانی از فرماندهان حاضر در سوریه و معروف به عمار حلب است که انتشارات روایت فتح دو کتاب با عناوین قصه دلبری و عمار حلب به چاپ رسانده است. قصه دلبری شرح زندگی عاشقانه شهید محمدخانی است که به روایت همسر وی از زمان آشنایی و ۵ سال زندگی مشترک و عمار حلب نیز شرحی از خاطرات و زندگی این شهید بزرگوار است به روایت دوستان و همرزمان وی و به قلم محمدعلی جعفری به رشته تحریر درآمده است.
"قصه دلبری" روایت نو، جوان پسند و متفاوت از  عاشقانه های همسر شهید مدافع حرم، محمدحسین محمدخانی است که توسط محمدعلی جعفری به رشته تحریر درآمده است.

و معرفی کتاب «بابانظر» خاطرات شفاهی شهید محمد حسن نظر نژاد توسط فرهنگی فعال صادق سپید نامه :

معرفی کتاب بابانظر: خاطرات شفاهی شهید محمد حسن نظر نژاد، تدوین مصطفی رحیمی، از انتشارات سوره مهر
کتاب  خاطرات بابانظر حاصل گفت‌وشنود ۳۶ ساعته سیدحسین بیضایی با این شهید بزرگوار در دوران قبل از شهادت وی است. همه مصاحبه‌ها در سال ۱۳۷۴ و اوایل ۱۳۷۵ ضبط ویدیویی شده، از سرنوشت این فیلم ها خبری در دست نیست. کلمه‌ها و جمله‌های این مصاحبه‌ها پس از ضبط، روی کاغذهای سفید آمدند و ماندند.
شاید این مرد،محمدحسن نظر نژاد در میان همه کسانی که جنگ هشت ساله را تجربه کرده اند یک استثنا باشد. او برای اولین بار در سال ۱۳۵۸ به کردستان رفت تا آتشی که دست غریبه ها آن را روشن کرده بود، خاموش کند. هفده سال بعد یعنی در سال ۱۳۷۵ برای آخرین بار به کردستان رفت تا آغاز و پایان دفتر زندگی اش در کوه ها و قله ها نوشته شود.
این اثر دریچه تازه ای به برخی زوایای ناشناخته انقلاب و دفاع مقدس گشوده است.
متن فوق صرفا معرفی کوتاهی از کتاب است تا دریچه ای جهت تشویق تشنگان مطالعه و دانایی باز شود و این کتاب بی نظیر را مطالعه کنند. دوستان این کتاب را می توانی از کتابخانه های عمومی امانت بگیرید و مطالعه بفرمایید.
صادق سپیدنامه ، فرهنگی و عضو کتابخانه

این نشست در روز دوشنبه مورخ 31 شهریور 99 راس ساعت 5 عصر در گروه کتابخوانی کافه کتاب برگزار گردید و اعضای گروه نقطه نظرات خود را نسبت به کتابها و معرفی کتابها با اشتراک گذاشتند.

نشست کتابخوان...
ما را در سایت نشست کتابخوان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : farhang-library بازدید : 86 تاريخ : چهارشنبه 11 فروردين 1400 ساعت: 15:21